1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Ontslag? Direct een jurist aan de lijn? Bel: 023-2023842 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.30).  Het eerste half uur is kosteloos.

Ontslag via de rechter (ontbindingsprocedure).

 

Indien uw werkgever u tracht te ontslaan via een gerechtelijke procedure (dit heet een ontbindingsprocedure) is het van groot belang dat u verweer voert. 

Als u geen verweer voert zal de rechter u vrijwel zeker ontslaan. Als de werkgever in zijn stukken vermeldt dat u verwijtbaar heeft gehandeld en u geen verweer voert, is de kans zeer groot dat u geen ontslagvergoeding krijgt en een periode zonder WW-uitkering zal komen te zitten (of zelfs helemaal geen WW-uitkering zal krijgen).

Met het niet voeren van verweer loopt u dus financieel risico. Als de werkgever u verwijten maakt in de procedure is de kans op een financieel risico zeer groot (bijvoorbeeld het verlies van de transitievergoeding). U zal hier dus verweer tegen moeten voeren.

Wij kunnen voor u (na bestudering van de zaak en overleg met u) een op maat gemaakt verweerschrift opstellen. Wij zullen dit verweerschrift vervolgens, eveneens na overleg met u, voor u indienen bij de kantonrechter.