1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
  • Vaststellingsovereenkomst gekregen? Wij kijken hem graag voor u na.
  • Vaststellingsovereenkomsten / UWV ontslagprocedures / Gerechtelijke procedures
Previous
Next
Ontslag? Direct een jurist aan de lijn? Bel: 023-2023842 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.30).  Het eerste half uur is kosteloos.
Gebruikerswaardering:  / 4
ZwakZeer goed 

Transitievergoeding    

 

lees meer op www.de-transitievergoeding.nl

 

De ontslagvergoeding wordt per 1 juli 2015 een transitiebudget.

Het kabinet wil dat vaste en tijdelijke werknemers bij ontslag een transitiebudget krijgen. Dit komt in de plaats van de huidige ontslagvergoeding. De werknemer kan het budget gebruiken voor bijvoorbeeld scholing of de overstap naar een andere baan. De afspraken over de transitievergoeding zijn: 

 

  • De werkgever betaalt deze vergoeding aan een werknemer die 2 jaar of langer bij de werkgever heeft gewerkt. Bij ernstige verwijtbaarheid van de werknemer aan het ontslag heeft de werknemer geen recht op de vergoeding. ·
  • De vergoeding wordt per dienstjaar opgebouwd. De regel is: 1/3 maandsalaris per dienstjaar. En 1/2 maandsalaris per dienstjaar dat een werknemer langer dan 10 jaar in dienst is geweest. 
  • De vergoeding mag maximaal € 75.000 zijn. Of een jaarsalaris, als dat hoger is. ·
  • De werkgever kan de kosten van bijvoorbeeld outplacement of scholing aftrekken van de vergoeding. Deze kosten moeten zijn gemaakt met oog op het ontslag en in overleg met de werknemer. Zijn er tijdens het dienstverband kosten gemaakt voor maatregelen voor brede inzetbaarheid op de arbeidsmarkt? Dan kan de werkgever deze ook aftrekken. Dit geldt als de werknemer hiermee instemt. ·
  • Bij ernstige verwijtbaarheid van de werkgever aan het ontslag kan de kantonrechter nog een aanvullende vergoeding toekennen. De nieuwe ontslagregels gaan in op 1 juli 2015.
4. Transitievergoeding - 4.0 out of 5 based on 4 votes